Skip to content

Råd & rön

maj 31, 2011
tags:

– Värdesätt din ungdom, om du har någon kvar. Den kommer försvinna för alltid, och du kommer antagligen inse värdet av den först när du har förlorat den.

– Livet är kort. Och varje år upplevs som kortare än det förra. Ägna dig åt det som gör dig lycklig, annars slösar du bort den lilla tid du har.

– Acceptera livets cykler. Finn tröst i att du inte kommer vara på botten för alltid. Är du på toppen, och allt är bra, förlika dig med att förr eller senare kommer allting bli dåligt, för att sedan bli bättre igen.

– Livet är inte trådarna du har på kroppen eller din nystajlade lägenhet. Inget av det kommer att betyda något för dig när du tittar tillbaka. Livet är människorna som passerar i revy och de erfarenheter de berikar dig med. Värdesätt vänner, bekanta, älskare, flickvänner eller pojkvänner, ovänner och fiender, och allt det som de har lärt dig.

– Försök umgås enbart med roliga, spännande och intressanta människor. Du kommer att misslyckas. Men även de otrevliga och tråkiga människorna kommer ge dig värdefulla erfarenheter. Var tacksam för det.

– Den enda universella konstanten är att varje reaktion har en motreaktion. Ta hand om, och värdesätt människorna som bryr sig om dig. Det kommer att betala sig tillbaka. Var lojal.

– Försök att inte ha ånger. Det som har skett kan du aldrig ändra på. Du har gjort misstag, och du kommer att göra nya. Men du gjorde misstagen med ärliga och uppriktiga intentioner. De var produkten av den person du var där och då. Lär dig av det, och upprepa dem inte.

– Inse att du inte är perfekt. Försök alltid sträva efter att bli bättre.

– Du är mer lik dina föräldrar än vad du tror. Och du har ärvt både deras eventuella positiva och negativa kvalitéer. Bli inte produkten av ditt arv.

– Den som tror att han inte kan förändras är död. Livet är en lärandeprocess, och varje ny erfarenhet är en pusselbit som bidrar till att du växer som människa. Om du tar den chansen.

– Titta inte bakåt. Värdesätt goda minnen, ta fram dem då och då och återupplev dem. Men ditt liv är allt som sker från detta ögonblick och fram till dagen du dör. Koncentrera dig på nuet och framtiden.

– Acceptera det du inte kan förändra. Tro inte på panikrubriker och läs inte kvällstidningar.

– Ta inte livet på så stort allvar. Du kommer bara bli ledsen, och du har ändå ingen chans att komma levande ur det hela.

– Tro inte på allt du läser på Internet.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s