Skip to content

Nacka ligger närmre Stureplan

november 17, 2010

Så har Centerpartiet fått en ny partisekreterare i Michael Arthursson, som närmast varit kampanjgeneral. Mitt intryck av Michael efter någon arbetslunch och föreläsning är att han är en kompetent politiskt strateg och kampanjmakare.

Lägg därtill hans gedigna erfarenhet från framgångsrika kampanjer i stadshus- och landstingsvalen i Stockholms stad och län tror jag detta kommer bli mycket bra.

Vilka vågor skapar detta i bloggosfären då? Den mest intressanta – men samtidigt extremt oväntade reaktionen – är att det skaver något fasligt hos vissa att Michael har en bakgrund som stockholmspolitiker. S-bloggaren ”Högberg” skriver oroat:

Jag vet inte så mycket om hans kompetenser men bilden är att Centern med tydlighet drar sig från landsbygden och mer och mer centraliserar sig kring Stureplan. Jag har tidigare varit inne på att det är en tragisk väg som Centern går.

I inte så många ord: Någon som kommer ifrån eller bor i Stockholms län kan inte vara en ”riktig” Centerpartist.

Högbergs intellekt verkar vara lika dunkelt som hans omgivningar. Om inte Högberg redan bodde i skogen är det precis dit jag hade bett honom att dra – och det gäller alla socialdemokrater som lider av att Centerpartiet har gett fingret till att vara ett stödparti till Socialdemokraterna.

För det är precis det pratet om ”Stureplan” egentligen handlar om. Socialdemokraterna vill ha ett troget stödparti. Att Centerpartiet, som har lett två borgerliga regeringar, tog ansvar för 90-talskrisen och samarbetade med (S) några år anses av någon anledning vara den naturliga relationen mellan (C) och (S).

I sammanhanget kan det kanske vara värt att påminna Högberg om att nyligen avpolletterade Mona Sahlins hemkommun, Nacka, ligger närmre Stureplan än vad Michaels Hässelby gör.

Har ni inga kartor i Vimmerby?

Andra som bloggar: Broman, Hedin, Johansson

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s