Hoppa till innehåll

Rödgröna skamgrepp i #val2010

september 18, 2010

Om Alliansen vinner valet i morgon har man uträttat något historiskt: två borgerliga valsegrar i rad. Enpartistaten Sverige har styrts drygt 70 av de senaste 100 åren av det statsbärande partiet Socialdemokraterna. I morgon kan vi eventuellt lägga ”f.d.” som epitet till statsbärande.

Det är kanske stundens allvar som är orsaken till alla rödgröna skamgrepp? Makten måste återtas till varje pris. Enskilda rödgröna må vara ursäktade, var och en är givetvis ansvarig för sina egna handlingar. Jag medger också att jag antagligen är lite hemmablind (kommentera i sådana fall nedan) – men jag har svårt att se hur Alliansföreträdare skulle kunna matcha nedanstående lista.

Några av de största rödgröna skamgreppen i #val2010:

4. SSU försöker kapa Alliansens varumärke

När ”Allians för Sverige” blir bara Alliansen ansöker SSU om att varumärkesregistrera namnet – men lovar snällt nog att Alliansen kan få köpa tillbaka varumärket om de lovar att arbeta hårdare mot ungdomsarbetslösheten.

3. Den allierade journalisten var rödgrön kampanjare

I Aftonbladet publicerades, anonymt, en artikel av bloggande pseudonymen ”Den allierade journalisten” som hävdade att det aktivt bedrevs kampanjer för en alliansseger på landets ledarsidor. I själva verket visar sig ”journalisten” vara Pontus Björkman, pressekreterare på vänsterorienterade Latinamerikagruppen. Den stora och mycket intressanta frågan är: Har Pontus Björkman lurat marxistiska debattredaktören Åsa Linderborg eller har Åsa Linderborg lurat ansvarig utgivare Jan Helin?

2. LO agiterar mot partier som deras medlemmar röstar på

I andra länder hade det betraktas som korrupt att en organisation, som man i praktiken är tvungen att vara ansluten till i vissa branscher, använder sina medlemmars pengar till att aktivt kampanja mot de partier som en stor del av medlemmarna röstar på. Trots att ca 30% av LO-medlemmarna röstade på något Alliansparti 2006 beter sig sig LO fortfarande som en socialdemokratisk kamporganisation, med sina upp och ned-vända affischer på Allianspolitiker, photoshopade glåmiga, med kalla obehagliga ögon. Som lök på laxen visar det sig även att den ansvariga för LO:s kampanj som påstås vara i ”medlemmarnas intressen” är aktiv socialdemokrat. Fuck facket.

1. Socialdemokratiska väljarskolor, hjälp i vallokalerna, och brev från facket

Ovanstående bleknar dock när det ställs mot s.k. otillbörlig påverkan. Jävlas inte med vallagen – den är en hörnpelare i en demokrati. I en vallokal ”hjälper” man inte människor snällt med S-röstkort, man lägger inte ut partipropaganda, man vallar inte heller unga fackmedlemmar för att kollektiv rösta bort regeringen. Inte heller skickar man ut brev till fackansluta medlemmar med uppmaningen att ”rösta bort regeringen”.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s