Hoppa till innehåll

Men om du ändå ska rösta

september 15, 2010

Jag har tidigare beskrivet valet och kvalet för en liberal i årets riksdagsval. Bor du i Uppsala län är du dock lyckligt lottad. Den starkast lysande liberala stjärnan på länets riksdagslistor heter Mattias Johansson, plats nummer 2 på Centerpartiets lista.

Det är som sagt okej att inte rösta, men står du och väger kan jag rekommendera en titt på hans blogg och agenda.

Mattias håller obevekligen rågången gentemot främlingsfientliga krafter och SD-flörtar som det andra liberala partiet ägnar sig åt.

Tillsammans med Folkpartiets Maria Weimer har han dessutom den goda smaken att skriva på ett väljarkontrakt mot datalagringsdirektivet och andra östtyska lagförslag som är på modet just nu.

Har en tydlig liberal, grön och konsekvent profil:

För mig innebär Centerpartiets vision ett samhälle där det offentliga lägger ett golv att utvecklas ifrån, inte sätter ett tak som begränsar och skärmar av. Och som ett parti med rötter i landsbygden vet Centerpartiet vad det innebär att leva sitt liv i samklang med naturen och miljön. Att bruka med förnuft, inte förbruka med okunskap.

Även om min – och din – röst inte är värd särskilt mycket innebär personvalssystemet i Sverige att det inte krävs mer än 8% av alla Centerpartiets röster som personkryss för att Mattias hamna i riksdagen i höst. Hjälp till du också för att göra riksdagen till en mer liberal plats den 19 september.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s