Skip to content

Varför Alliansen behöver fyra år till

september 13, 2010

Jag är den första att kritisera Alliansen för snedstegen med FRA-lagen, Tant Gredelins kuvert och andra påhitt. Om Alliansen får fyra år till finns det en risk att livet som liberal kommer kännas ganska odrägligt 2014 – om nuvarande opinionsmätningar avspeglar en framtida regerings sammansättning. Tänk FP:s SD-fiskande och fyra år till med Beatrice Asks rättspolitik.

Ej att förglömma den Moderata visionen om det ”statsbärande partiet” som ger mig skrämselhicka. Jag engagerade mig delvis partipolitiskt för att Sverige inte skulle ha ett ”statsbärande” parti.

Men när jag tittar på vilken bananrepublik detta land har varit under S-styret och hur (S) fortfarande agerar inser jag en sak: Alliansen är det bättre alternativet på långa vägar.

Case in point(s):

Byggnads samlar ihop fackansluta första- och andragångsväljare för att tillsammans ”gå och rösta bort regeringen”

”En privatperson i Uppsala har polisanmält fackförbundet Byggnads efter en kollektiv förtidsröstning för medlemmar förra veckan. Byggnads samlade då ihop ett större antal första- och andragångsväljare bland sina medlemmar som sedan unisont tågade till Stadsbiblioteket för att förtidsrösta med det uttalade syftet att byta regering.”

Socialdemokraterna ordnar ”röstskola” framför S-fanor i förortern, lägger i socialdemokratiska valsedlar i kuverten och Mona Sahlin leder deltagarna i samlad tropp till vallokalen

Om minnet är kort och modet sviker rekommenderas en läsning av Enpartistaten.se. Det är ett enda gigantiskt arkiv över den omfattande rättsröta som genomsyrade samhället innan vi fick ett maktskifte 2006. Låt inte det bli verklighet igen.

Rösta därför på Alliansen den 19 september – och gärna för ett starkt Centerparti som kan vara motvikt till kisstester, burkaförbud, särskilda socialförsäkringar för invandrare och nya kvoteringslagar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s